Het is herfst… Dat betekent dat het ‘s ochtends nog donker is als je opstaat en dat het ook al weer donker wordt als je s’avonds weer thuis komt. Door gebrek aan daglicht en de (naderende) kou die je spieren verstijft, ligt de herfst blues op de loer… Dit is dan ook hét moment voor een heerlijk dagje selfcare.

 

Je even lekker terugtrekken, net als de natuur dat begint te doen. Genieten van de mooie herfstkleuren en de verandering van seizoen. Stil te staan bij wat jou kleurt en waar je dankbaar voor bent, maar ook om te reflecteren en stil te staan bij wat je niet langer bij je wilt dragen.

Rustig naar beneden dwarrelende boomblaadjes… het is een mooi herfstbeeld en een prachtig voorbeeld van loslaten. Bomen doen dit om in rust te komen en weer nieuwe energie op te doen. We staan stil bij de vraag wat je lost wilt laten zoals de bomen hun oude bladeren loslaten om ruimte te maken voor groei en om in alle rust van dit najaar te kunnen genieten, op weg naar binnen.

De herfst is verbonden met het element metaal, de longen en de dikke darm. Metaal voedt de aarde, de longen voeden ons met zuurstof en energie, en de dikke darm met vocht en voedingsstoffen. Maar beide organen laten ook los; koolzuur uit de assimilatie, afvalstoffen uit ons lichaam. We zullen aandacht besteden aan een goede balans van de long- en dikke darm meridiaan door middel van verschillende oefeningen op de mat en in het doek.

In de laatste les wordt verzorgd door Anya Straatman en staat in het teken van klanken healing, waarbij we klanken waarnemen maar ook onze stem gebruiken om vibratie/trillingen te creëren in ons lichaam. We gaan aan de slag met de juiste ademhaling om blokkades in het lichaam op te lossen. In deze les staat het keelchakra centraal. Deze charkra heeft invloed op je mentale hygiëne. Mocht je de laatste tijd wat moeite hebben met het uiten van je emoties, dan kan deze chakra weleens uit balans zijn. Bij een geblokkeerde keelchakra kan er sprake zijn van klachten zoals keelpijn, stemproblemen en nekproblemen. De keelchakra bevindt zich echter op de plek waar ook de schildklier ligt. Ze is dus nauw verbonden met de stofwisseling en de hormonen en kan zorgen voor ontzettende vermoeidheid als ze uit balans is.

Gun je lichaam deze reiniging van afvalstoffen, gifstoffen en hef blokkades op. Voel je gezonder, lichter en lekkerder in je vel. Zo ben je helemaal klaar om van de herfst te genieten.

Heb jij ook zo’n zin om een dag op te laden en te ontspannen? Tijd voor jezelf, voor nieuwe inspiratie en om innerlijke rust te hervinden? Dan is deze dag precies wat je zoekt.

De daginvulling zal onder andere bestaan uit; Hatha Yoga; Yin Yoga; Aerial Yoga; klanken healing; visualisatie en ademhalingsoefeningen.

Je hebt geen Yoga of Aerial Yoga ervaring nodig om aan deze dag te kunnen deelnemen.

Met behulp van (Aerial) Yoga oefeningen ga je ervaren hoe je je lichaam weer terug kunt laten keren naar een staat van rust en kalmte. Je zult merken dat de ademhalingsoefeningen de visualisatie, de houdingen en het Aerial doek je helpen op een dieper niveau te ontspannen en je tegelijkertijd helpen weer op te laden.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar info@mybodyandmindvenlo.nl en dan nemen we contact met je op.

Eindejaarsretreat

Zaterdag 25 november 10.00-16.00u

Locatie: My Body & Mind Venlo

De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen €89,- (inclusief thee, lekkers en gezonde vega(n) lunch).

Je bent vanaf 10:00u welkom voor thee en koffie met iets lekkers en de introductie. We starten om 10:20u met de eerste les en sluiten de dag samen tussen 16:00 en 16.30u af.

Voel je dat dit echt iets is voor jou? Wacht dan niet te lang met boeken. Het aantal plaatsen is beperkt tot 8 deelnemers.

Aerial Yoga