My Body & Mind
My Body And Mind

Stress Release

Weet je wanneer je erachter komt dat je een grens hebt bereikt? Wanneer op een dag, door een onbenulligheid, je ogen zich vullen met tranen. Wanneer een woord te veel of een onbeduidend gebaar je diep raakt. Wanneer alles je te veel wordt en je niet weet hoe je rust vindt. Het betekent niet dat je kwetsbaar of zwak bent. Het betekent dat je te veel dingen hebt doorstaan, te lang…
Wacht niet op verandering, maar zet zelf de verandering in gang. My Body & Mind biedt een traject aan waarin je in 12 weken stapje voor stapje onder begeleiding aan de slag gaat op zowel mentaal als fysiek vlak.

Opnieuw leren ontspannen

Tijdens de yogalessen gaan we aan de slag met houdingen, ademhaling, visualisaties en meditaties die ons helpen tot rust te komen en te ontspannen. Je hebt echt even een momentje voor jezelf…

We leven in een wereld waarin er veel van ons gevraagd wordt en de verwachtingen hoog liggen. Het is niet vreemd dat veel mensen daardoor last hebben van stress. We hebben de neiging de signalen die ons lijf afgeeft te negeren terwijl luisteren naar je lijf ontzettend belangrijk is om weer op te kunnen laden.

Tijdens deze lessen maak je opnieuw contact met je lijf en leer je weer naar je lijf te luisteren. Yoga leert je om mentaal en lichamelijk beter gefocust te zijn. Het helpt je bovendien te ontspannen en spanningen los te laten.

De ademhalingsoefeningen en houdingen zorgen voor ruimte en rust in je lijf en daarmee voor ruimte en rust in je hoofd. Je gaat voelen waar jij onrust opslaat en gaat deze door middel van verschillende oefeningen los laten.

Je gaat onder andere leren je gedachten te ervaren, zonder ze invloed te laten hebben en zo kun je uiteindelijk een volledige staat van innerlijke rust bereiken. 

Je probeert dus niet om je hoofd stil te krijgen, dat is niet nodig en eigenlijk ook niet te doen. Het enige wat gedachten willen, is erkent worden. Door ze te zien en te erkennen (zonder er verder meteen iets mee te moeten doen) trekken de meeste gedachten ook geleidelijk weer weg. Je kunt ze zien als wolken die voorbij trekken. Je ziet ze, en daar blijft het bij, ze trekken vanzelf weer weg. Je hoeft niet altijd wat met elke gedachte die in je op komt, erkennen is genoeg. Dat zorgt voor veel meer rust in je hoofd en voor een momentje echt even voor jezelf.

 

Trajecten

Onze trajecten bestaan uit 12 lessen die je kunnen helpen tot rust te komen en beter te leren ontspannen. Deze les kan bijvoorbeeld een mooie aanvulling zijn als je herstellende bent van een burn out. Herstellen hoef je niet alleen te doen, we doen het samen.

Het aantal plaatsen in deze les is beperkt en de les is bedoeld voor mensen die met hun herstel aan de slag willen gaan of die zich om een andere reden herkennen in bovenstaande tekst.

We bieden twee verschillende trajecten aan:

My Body And Mind

Mindful Stress Relief Traject

Zie deze les als ondersteuning in je herstel en gun jezelf dat uurtje in de week waarin je echt even met je Body & Mind aan de slag gaat.

Duur: 12 weken (instromen kan op ieder moment)
Lesmoment: donderdag 10.15-11.15u
Kosten: 100 euro (12 aaneengesloten weken m.u.v. feestdagen)
Aantal deelnemers: max. 9

8Aerial Stress Release Traject

  Dit traject is intensiever dan het Mindful Stress Relief Traject.

  Ook tijdens deze lessen gaan we aan de slag met ademhaling, houdingen, visualisaties en meditaties, maar met behulp van het doek (eens soort hangmat). Tijdens de lessen kom je “uit je hoofd en in je lijf.”

  Vooral voor mensen die moeilijk kunnen ontspannen is het doek een uitkomst; de druk van het doek en de geborgenheid zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt dat je gedragen wordt en ondersteund wordt waardoor je spanning wat makkelijker kunt loslaten. Daarnaast krijg je informatie over wat stress doet met je psyche, hoe je stress bij jezelf kunt herkennen en hoe je ermee om kunt gaan.

  De Aerial Yoga lessen duren anderhalf tot twee uur en we maken gebruik van een werkboek. Het werkboek bevat oefeningen zodat je ook gedurende de week nog met de thema’s aan de slag kunt als je dat fijn vindt. Ook kun je de teksten uit de les en de ademhalingoefeningen nog eens terughalen als je daar behoefte aan hebt.

  Elke week staat er een ander thema centraal, waaronder loslaten, grenzen, gedachten, emoties en acceptatie.

  Start: nog niet bekend
  Aantal deelnemers: max. 8
  Duur: 12 weken (alleen te volgen vanaf les 1)
  Lesmoment: maandag 20.00-22.00u
  Kosten: 300 euro (12 aaneengesloten weken m.u.v. feestdagen)

  Vragen? Neem contact met ons op.

  Aerial Yoga stress release

  Betere ademhaling

  Doordat je bewuster wordt van je ademhaling, krijg je een betere ademhaling. Door op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van je longen te benutten, neem je meer zuurstof op in je lichaam. Je lichaam heeft zuurstof nodig om te kunnen functioneren, een betere en efficiëntere zuurstofopname is om tal van redenen goed voor je lichaam.

  Meer energie

  Cellen hebben zuurstof nodig om energie in je lichaam aan te maken. Als je meer zuurstof in je lichaam hebt, krijg je simpel gezegd dus ook meer energie tot je beschikking. Door dieper en rustiger adem te halen, neemt het zuurstofgehalte in je hersenen toe en worden gifstoffen afgevoerd. Dat helpt tegen vermoeidheid en slapeloosheid.

  Beter immuunsysteem

   Als je je bewuster bent van je ademhaling en een gezonde levensstijl hebt, dan zullen voedingsstoffen en zuurstof makkelijker je organen bereiken. Je organen kunnen daardoor beter functioneren, en je lichaam wordt beter weerbaar tegen ziektes. Je wordt minder vatbaar voor stress, kunt je hoofdpijn verminderen en je bloeddruk verlagen.

  Stress vermindering

  Door tijd te besteden aan meditatie en ademhalingsoefeningen, wordt het cortisolgehalte in je bloed lager. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Door je longen met frisse lucht te vullen, word je bovendien rustiger, en ben je beter in staat om beslissingen te nemen en de uitdagingen van alledag aan te gaan.

  Zelfvertrouwen

  Lichamelijk sterker worden en je spiritueel ontwikkelen zijn twee belangrijke factoren die een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en je levensstijl. Door de lichamelijke activiteit krijg je bovendien vanzelf meer controle over je lichaam en je gedachten en ook je houding zal positief veranderen. Dat zal de kwaliteit van je leven ten goede komen.

  Gezondere leefstijl

  Je krijgt meer energie en bent gemotiveerder bent om gezond te eten en een gezonde levensstijl vol te houden doordat de verbinding tussen jezelf en je wilskracht versterkt wordt. Er zullen momenten zijn tijdens de meditatie waarop je zo geconcentreerd bent dat je in staat bent om jezelf aan te moedigen en nét een stapje verder te gaan.

  FAQ

  My Body And Mind

  Welke les kan ik volgen als proefles?

  In principe kun je alle lessen volgen als proefles, ook wanneer het je eerste kennismaking met Yoga, Pilates of de Mobilityclass is. Alle lessen zijn voor ieder niveau toegankelijk. Onze instructrices kunnen differentiëren en zullen er voor zorgen dat de les voor elke deelnemer interessant en haalbaar is.

  Wat kan ik van de leslocatie verwachten?

  Onze studio bevindt zich binnen Kazerne12, het nieuwste centrum voor gezondheid in de gemeente Venlo. Naast onze Body & Mind ruimte maken wij wanneer het weer het toelaat ook regelmatig gebruik van het kunstgrasveldje in de binnentuin van het pand. Enkele lessen vinden plaats in de Denzz studio i.v.m. gebruik van de spiegel.

  Hoe groot zijn de lesgroepen?

  My Body & Mind - Yoga en Pilates studio is een small group studio. Dat betekent dat onze groepen niet groter zijn dan 12 personen. In verband met Corona hebben we het aantal teruggebracht naar 9, zodat iedereen voldoende afstand kan houden.

  Hoe lang duurt een les?

  Alle Yoga, Pilates en mobiliteitslessen duren één uur. Onze specials (die meestal in het weekend plaatsvinden) duren meestal anderhalf en soms twee uur.

  Wat is jullie kledingadvies?

  Wij adviseren kleding die lekker zit, waar je makkelijk in kunt bewegen en waar jij je fijn in voelt. Veel mensen dragen leggings of een strakkere sportbroek. Het fijne daarvan is dat de docent goed kan zien of je de juiste bewegingen maakt. Draag tijdens Aerial Yoga altijd een lange broek en een shirtje met mouwtjes vanuit hygienisch oogpunt.

  Wat moet ik meenemen?

  Neem altijd een grote handdoek en een flesje water mee. Je mag uiteraard je eigen mat, blokken, dekentje, yogakussens of yogadoek meenemen, maar alles is in de studio aanwezig. Als je het fijn vindt om de kussens of blokken af te dekken neem extra handdoeken mee. De matjes worden na elke les gereinigd.

  Welke andere faciliteiten zijn er?

  Op de eerste verdieping bevinden zich de kleedruimtes met douche en de kluisjes. Voor of na de les kun je altijd aan de grote tafel plaatsnemen om een lekker koffie of thee te drinken of een stukje fruit te eten. Kazerne12 zelf biedt tal van andere disciplines, neem een kijkje op de website www.kazerne12.nl.

  Wat is de routebeschrijving?

  In tegenstelling tot wat de navigatie aangeeft, bevindt Kazerne12 zich aan de achterkant van nummer 10. Je bereikt het pand via het kazerneterrein. Wanneer je vanuit Blerick komt, ga je onder station door. Ga op de rotonde rechtsaf en volg de bordjes "Kazerne12". 

  My Body And Mind

  Boek een proefles

  Wil je graag een proefles komen volgen? Maak dan een account aan in Eversport, kies de les die je graag zou willen volgen en boek jouw proefles. We zien je graag in onze studio.

  Aerial Yoga
  Follow Us
  Adres

  Kazernestraat 12
  5928NL Venlo

  Email

  info[at]mybodyandmindvenlo.nl

  Telefoonnummer

  06-48979545

  Vragen? 

  Neem contact met ons op

  "When Mind, Body and Spirit are in harmony... Happiness is the natural result"