My Body & Mind
My Body And Mind

Yoga

Wij vinden het belangrijk dat onze Yoga lessen laagdrempelig en toegankelijk zijn. Je bent van harte welkom als je nog nooit eerder Yoga gedaan hebt, maar ook als je al een gevorderd Yogi bent. Onze instructrices kunnen prima differentiëren en de les voor iedereen interessant en haalbaar maken. 

Wij denken dat spiritualiteit en met beide benen op de grond staan prima samen gaat. Het brengt je juist in balans. Spiritualiteit wordt vaak geassocieerd met zweverigheid maar betekent eigenlijk dat de nadruk op de persoonlijke innerlijke ervaring ligt.

Tijd voor jezelf maken is in deze drukke maatschappij soms lastig, maar daardoor niet minder belangrijk. Yoga kan ontzettend veel betekenen in verwerken, loslaten en thuiskomen in je lijf. 

Yoga

Yoga is een Indiase filosofie die al duizenden jaren bestaat. Het is een oosterse discipline die fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en diepe ontspanning omvat. Door yoga te beoefenen wordt het lichaam flexibeler en duurzamer en je geest zal beter “uitgelijnd” zijn. Yoga is voor iedereen en geschikt voor ieder lichaamstype.

Hatha Yoga

Hatha yoga is één van de oudst beoefenende yoga stijlen die er is. Kenmerkend is dat het de enige yoga stijl is met een systeem van oefeningen, om beheersing te verkrijgen van lichaam en geest. Hatha Yoga bestaat uit beoefening van houdingen (Asana’s) en ademhalingstechnieken (Pranayama). Door de combinatie van houdingen en het ademen stimuleer je het zenuwstelsel de klieren en andere belangrijke organen. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak Hatha Yoga bedoelt, wanneer men van Yoga spreekt.

Vinyasa Yoga

Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: een serie van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent en laat samenwerken met de ademhaling om een bepaalt effect te krijgen. Je kunt hierdoor meer diepgang opzoeken in je practice. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence. Een van de bekendste Vinyasa’s is misschien wel de zonnegroet. Dit is een typisch voorbeeld van een serie dynamische bewegingen waarbij de ademhaling centraal staat. Het dynamische karakter van Vinyasa Yoga zorgt ervoor dat een les al snel uitdagend kan worden. Er zit namelijk veel beweging in de practice.

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van Yoga. We focussen op bindweefsel door houdingen langere tijd vol te houden, soms wel 3 tot 5 minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd. Daardoor creëer je meer ruimte in gewrichten waardoor deze soepel blijven.

Dat deze vorm rustiger is, wil niet zeggen dan deze ook meer ontspannen is. Het is enkel een zachtere aanpak.

De belangrijkste voordelen van Yin Yoga (voor myofasciale release) zijn; verbeterde gewrichtsbeweging, vermindering spierspanning, vermindering van de spierspasmen, verbeterde ademhaling en vermindering van chronisch terugkerende blessures/gevoeligheden.

Relax & Recharge

Soms is relaxen het meest productieve dat je kunt doen. Tijdens de Relax & Recharge lessen kun je even helemaal opladen. De ene week ligt de focus meer op de houdingen, de andere week op de ademhaling, maar de les kan ook bestaan uit een heerlijke Yoga Nidra sessie of een mooie geleide meditatie. Iedere week anders, maar altijd heerlijk om je dag mee af te sluiten. 

My Body And Mind
Yin Yoga

Betere ademhaling

Doordat je bewuster wordt van je ademhaling, krijg je een betere ademhaling. Door op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van je longen te benutten, neem je meer zuurstof op in je lichaam. Je lichaam heeft zuurstof nodig om te kunnen functioneren, een betere en efficiëntere zuurstofopname is om tal van redenen goed voor je lichaam.

Meer energie

Cellen hebben zuurstof nodig om energie in je lichaam aan te maken. Als je meer zuurstof in je lichaam hebt, krijg je simpel gezegd dus ook meer energie tot je beschikking. Door dieper en rustiger adem te halen, neemt het zuurstofgehalte in je hersenen toe en worden gifstoffen afgevoerd. Dat helpt tegen vermoeidheid en slapeloosheid.

Beter immuunsysteem

 Als je je bewuster bent van je ademhaling en een gezonde levensstijl hebt, dan zullen voedingsstoffen en zuurstof makkelijker je organen bereiken. Je organen kunnen daardoor beter functioneren, en je lichaam wordt beter weerbaar tegen ziektes. Je wordt minder vatbaar voor stress, kunt je hoofdpijn verminderen en je bloeddruk verlagen.

Stress vermindering

Door tijd te besteden aan meditatie en ademhalingsoefeningen, wordt het cortisolgehalte in je bloed lager. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Door je longen met frisse lucht te vullen, word je bovendien rustiger, en ben je beter in staat om beslissingen te nemen en de uitdagingen van alledag aan te gaan.

Zelfvertrouwen

Lichamelijk sterker worden en je spiritueel ontwikkelen zijn twee belangrijke factoren die een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en je levensstijl. Door de lichamelijke activiteit krijg je bovendien vanzelf meer controle over je lichaam en je gedachten en ook je houding zal positief veranderen. Dat zal de kwaliteit van je leven ten goede komen.

Gezondere leefstijl

Je krijgt meer energie en bent gemotiveerder bent om gezond te eten en een gezonde levensstijl vol te houden doordat de verbinding tussen jezelf en je wilskracht versterkt wordt. Er zullen momenten zijn tijdens de meditatie waarop je zo geconcentreerd bent dat je in staat bent om jezelf aan te moedigen en nét een stapje verder te gaan.

FAQ

My Body And Mind

Welke les kan ik volgen als proefles?

In principe kun je alle lessen volgen als proefles, ook wanneer het je eerste kennismaking met Yoga, Pilates of de Mobilityclass is. Alle lessen zijn voor ieder niveau toegankelijk. Onze instructrices kunnen differentiëren en zullen er voor zorgen dat de les voor elke deelnemer interessant en haalbaar is.

Wat kan ik van de leslocatie verwachten?

Onze studio bevindt zich binnen Kazerne12, het nieuwste centrum voor gezondheid in de gemeente Venlo. Naast onze Body & Mind ruimte maken wij wanneer het weer het toelaat ook regelmatig gebruik van het kunstgrasveldje in de binnentuin van het pand. Enkele lessen vinden plaats in de Denzz studio i.v.m. gebruik van de spiegel.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

My Body & Mind - Yoga en Pilates studio is een small group studio. Dat betekent dat onze groepen niet groter zijn dan 12 personen. In verband met Corona hebben we het aantal teruggebracht naar 9, zodat iedereen voldoende afstand kan houden.

Hoe lang duurt een les?

Alle Yoga, Pilates en mobiliteitslessen duren één uur. Onze specials (die meestal in het weekend plaatsvinden) duren meestal anderhalf en soms twee uur.

Wat is jullie kledingadvies?

Wij adviseren kleding die lekker zit, waar je makkelijk in kunt bewegen en waar jij je fijn in voelt. Veel mensen dragen leggings of een strakkere sportbroek. Het fijne daarvan is dat de docent goed kan zien of je de juiste bewegingen maakt. Draag tijdens Aerial Yoga altijd een lange broek en een shirtje met mouwtjes vanuit hygienisch oogpunt.

Wat moet ik meenemen?

Neem altijd een grote handdoek en een flesje water mee. Je mag uiteraard je eigen mat, blokken, dekentje, yogakussens of yogadoek meenemen, maar alles is in de studio aanwezig. Als je het fijn vindt om de kussens of blokken af te dekken neem extra handdoeken mee. De matjes worden na elke les gereinigd.

Welke andere faciliteiten zijn er?

Op de eerste verdieping bevinden zich de kleedruimtes met douche en de kluisjes. Voor of na de les kun je altijd aan de grote tafel plaatsnemen om een lekker koffie of thee te drinken of een stukje fruit te eten. Kazerne12 zelf biedt tal van andere disciplines, neem een kijkje op de website www.kazerne12.nl.

Wat is de routebeschrijving?

In tegenstelling tot wat de navigatie aangeeft, bevindt Kazerne12 zich aan de achterkant van nummer 10. Je bereikt het pand via het kazerneterrein. Wanneer je vanuit Blerick komt, ga je onder station door. Ga op de rotonde rechtsaf en volg de bordjes "Kazerne12". 

My Body And Mind

Boek een proefles

Wil je graag een proefles komen volgen? Maak dan een account aan in Eversport, kies de les die je graag zou willen volgen en boek jouw proefles. We zien je graag in onze studio.

Yoga
Follow Us
Adres

Kazernestraat 12
5928NL Venlo

Email

info[at]mybodyandmindvenlo.nl

Telefoonnummer

06-48979545

Vragen? 

Neem contact met ons op

"When Mind, Body and Spirit are in harmony... Happiness is the natural result"