My Body And Mind
Mobility Class

Body & Mind

Misschien zit je hoofd vol, ben je onrustig of overprikkeld en zoek je een moment om je eigen batterij op te laden? Heb je behoefte aan rust en ontspanning in lichaam en hoofd? Heb je last van stijfheid in je lijf of zoek je meer sturing in je ademhaling? Een My Body & Mind les zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Soms moet je eerst even voor jezelf zorgen; tijd voor jouw body & mind.

My Body & Mind is een small group studio. Dit betekent dat onze groepen niet groter zijn dan 12 personen. Zo kunnen we iedereen de juiste aandacht geven en daar waar nog nodig differentiëren. Het geeft dus niet of het je eerste Yogales is of je honderdste, iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau.

Spieren versterken

Maar ook wanneer je je lijf wilt trainen en misschien wel wilt afvallen, maar geen zin hebt om in de sportschool met gewichten aan de slag te gaan, ben je bij ons aan het juiste adres.

Zowel de yogahoudingen als de pilatesoefeningen, maar natuurlijk ook de Total Body Workout en BBB helpen je spieren te versterken. Sterkere spieren zorgen voor een verhoogd energieverbruik. Dit betekent dat ze op natuurlijke wijze meer energie, of calorieën, verbruiken. Daarnaast verhoogt bewegen de stofwisseling, waardoor het de opslag van lichaamsvet helpt verminderen. Bovendien verlaagt yoga gevoelens van angst en stress.

Hatha Yoga

Betere ademhaling

Doordat je bewuster wordt van je ademhaling, krijg je een betere ademhaling. Door op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van je longen te benutten, neem je meer zuurstof op in je lichaam. Je lichaam heeft zuurstof nodig om te kunnen functioneren, een betere en efficiëntere zuurstofopname is om tal van redenen goed voor je lichaam.

Meer energie

Cellen hebben zuurstof nodig om energie in je lichaam aan te maken. Als je meer zuurstof in je lichaam hebt, krijg je simpel gezegd dus ook meer energie tot je beschikking. Door dieper en rustiger adem te halen, neemt het zuurstofgehalte in je hersenen toe en worden gifstoffen afgevoerd. Dat helpt tegen vermoeidheid en slapeloosheid.

Beter immuunsysteem

 Als je je bewuster bent van je ademhaling en een gezonde levensstijl hebt, dan zullen voedingsstoffen en zuurstof makkelijker je organen bereiken. Je organen kunnen daardoor beter functioneren, en je lichaam wordt beter weerbaar tegen ziektes. Je wordt minder vatbaar voor stress, kunt je hoofdpijn verminderen en je bloeddruk verlagen.

Stress vermindering

Door tijd te besteden aan meditatie en ademhalingsoefeningen, wordt het cortisolgehalte in je bloed lager. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Door je longen met frisse lucht te vullen, word je bovendien rustiger, en ben je beter in staat om beslissingen te nemen en de uitdagingen van alledag aan te gaan.

Zelfvertrouwen

Lichamelijk sterker worden en je spiritueel ontwikkelen zijn twee belangrijke factoren die een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en je levensstijl. Door de lichamelijke activiteit krijg je bovendien vanzelf meer controle over je lichaam en je gedachten en ook je houding zal positief veranderen. Dat zal de kwaliteit van je leven ten goede komen.

Gezondere leefstijl

Je krijgt meer energie en bent gemotiveerder bent om gezond te eten en een gezonde levensstijl vol te houden doordat de verbinding tussen jezelf en je wilskracht versterkt wordt. Er zullen momenten zijn tijdens de meditatie waarop je zo geconcentreerd bent dat je in staat bent om jezelf aan te moedigen en nét een stapje verder te gaan.

Aerial Yoga

Makkelijk zelf je lessen boeken

Bij ons zit je niet vast aan een abonnement, maar koop je een strippenkaart met een geldigheidsduur van 5 weken. Je bepaalt zelf hoeveel lessen je wilt volgen; kies in de online shop de strippenkaart die je daarvoor nodig hebt, rond de betaling af en reserveer zelf je lessen. Na 5 weken of wanneer je strippen op zijn, bepaal je zelf of je opnieuw strippen aanschaft. 

My Body And Mind

“You are one class away from a good mood”

Yoga

Yoga

Yoga is een Indiase filosofie die al duizenden jaren bestaat. Het is een oosterse discipline die fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en diepe…

Pilates

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het…

Mobiliteitstraining

Mobility

Werken aan je mobiliteit d.m.v. een fijne combinatie van in- en ontspanning. De actieve stretchoefeningen helpen je kracht, mobiliteit en flexibiliteit te…

Aerial Yoga

Aerial Yoga

Het doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Zowel voor beginners als gevorderde yogi’s een super leuke yoga…

30 minute workout

30 minutes

De BuikBillenBenen en Total Body Workout zijn beiden intensieve lessen van 30 minuten. Deze lessen zijn gericht op krachttraining en krachtuithoudings…

Specials

In de Specials gaan we dieper in op een bepaald thema, krijg je meer achtergrond informatie en is er ruimte voor een drankje na afloop. De Specials duren anderhalf of twee uur en daarmee langer dan een gewone les.  

Specials zijn ook te boeken als workshop, wanneer je een leuke groepsactiviteit wil organiseren. 

FAQ

My Body And Mind

Welke les kan ik volgen als proefles?

In principe kun je alle lessen volgen als proefles, ook wanneer het je eerste kennismaking met Yoga, Pilates, Mobility, BBB of de Total Body Workout is. Alle zijn voor ieder niveau toegankelijk. Alleen de 3 weekse Aerial Yoga lessen zijn een uitzondering. Er worden ook losse Aerial Yoga lessen aangeboden die wel als proefles te boeken zijn.

Wat kan ik van de leslocatie verwachten?

Onze studio bevindt zich binnen Kazerne12, het nieuwste centrum voor gezondheid in de gemeente Venlo. Naast onze Body & Mind ruimte maken wij wanneer het weer het toelaat ook regelmatig gebruik van het kunstgrasveldje in de binnentuin van het pand. Enkele lessen vinden plaats in de Denzz studio i.v.m. gebruik van de spiegel.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

My Body & Mind - Yoga en Pilates studio is een small group studio. Dat betekent dat onze groepen niet groter zijn dan 12 personen. In verband met Corona hebben we het aantal teruggebracht naar 9, zodat iedereen voldoende afstand kan houden.

Hoe lang duurt een les?

Alle Yoga, Pilates en mobiliteitslessen duren één uur. BuikBillenBenen en de Total Body Workout zijn intensieve lessen van 30 minuten. Onze specials (die meestal in het weekend plaatsvinden) duren meestal anderhalf en soms twee uur.

Wat is jullie kledingadvies?

Wij adviseren kleding die lekker zit, waar je makkelijk in kunt bewegen en waar jij je fijn in voelt. Veel mensen dragen leggings of een strakkere sportbroek. Het fijne daarvan is dat de docent goed kan zien of je de juiste bewegingen maakt. Draag tijdens Aerial Yoga altijd een lange broek en een shirtje met mouwtjes.

Wat moet ik meenemen?

Neem altijd een grote handdoek en een flesje water mee. Je mag uiteraard je eigen mat, blokken, dekentje, yogakussens of yogadoek meenemen, maar alles is in de studio aanwezig. Als je het fijn vindt om de kussens of blokken af te dekken neem extra handdoeken mee. De matjes worden na elke les gereinigd.

Welke andere faciliteiten zijn er?

Op de eerste verdieping bevinden zich de kleedruimtes met douche en de kluisjes. Voor of na de les kun je altijd aan de grote tafel plaatsnemen om een lekker koffie of thee te drinken of een stukje fruit te eten. Kazerne12 zelf biedt tal van andere disciplines, neem een kijkje op de website www.kazerne12.nl.

Wat is de routebeschrijving?

In tegenstelling tot wat de navigatie aangeeft, bevindt Kazerne12 zich aan de achterkant van nummer 10. Je berijkt het pand via het kazerneterrein. Wanneer je vanuit Blerick komt, ga je onder station door. Ga op de rotonde rechtsaf en volg de bordjes "Kazerne12". 

My Body And Mind

Boek een proefles

Wil je graag een proefles komen volgen? Maak dan een account aan in Eversport, kies de les die je graag zou willen volgen en boek jouw proefles. We zien je graag in onze studio.

Follow Us
Adres

Kazernestraat 12
5928NL Venlo

Email

info[at]mybodyandmindvenlo.nl

Telefoonnummer

06-48979545

Vragen? 

Neem contact met ons op

"My yoga. My practice is just that; my practice. It’s my time to feel alive, calm and connected."