Aerial Yoga Venlo
My Body And Mind

Aerial Yoga

Het doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Zowel voor beginners als gevorderde yogi’s een heerlijke yoga ervaring.

Het doek heeft een ontzettend ontspannende werking en zorgt ervoor dat je zowel fysiek als mentaal echt even kunt loslaten. Je wordt gedragen door het doek, ondersteund en omarmd waardoor je een geborgen en ontspannen gevoel ervaart. De houdingen zorgen ervoor dat er meer ruimte ontstaat in je lijf en daarmee in je hoofd. Je kunt je hoofd dus echt even leegmaken.

Je nieuwe partner, het doek, ondersteunt, haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven.

My Body And Mind

Even helemaal ontspannen

Het onstpannen en vrije gevoel dat het doek je kan geven is moeilijk te beschrijven. Het is iets dat je eigenlijk gewoon moet ervaren, het is heerlijk! Aerial Yoga draait niet om kunstjes doen, verwar het dan ook niet met luchtacrobatiek. Het woord Yoga zegt het al; het is een vorm van Yoga, maar één waarbij het doek je maximaal ondersteunt terwijl je in de lucht zweeft. Zowel in de lessen met laag als met hoog doek starten we met een ontspanningsoefening en ook ter afsluiting gebruiken we het doek om even helemaal te ontspannen.

 

Laag doek

De lessen waarbij het doek laag boven de grond hangt, zijn gericht op het maken van een connectie tussen body & mind. Het doek laat je voelen waar de spanning zit in jouw lijf en helpt je deze te leren loslaten. Deze les is gericht op ontspanning en herstel en is geschikt voor iedereen die een uurtje wil opladen. Je telefoon leg je ook geregeld aan de lader, maar je zelf ook even opladen slaan we stiekem toch best vaak over. Kom het eens een lesje proberen en voel wat het doek voor jou kan doen.

 

Hoog doek

Ook in het hoge doek kom je heerlijk tot rust en toch is deze een stuk intensiever dan de les in het lage doek. Het verschil met het hoge doek is dat de oefeningen in deze les ook gericht is op krachtopbouw en het vergroten van je stabiliteit. Je hangt een stuk hoger boven de grond en dat brengt andere mogelijkheden met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld op de kop in het doek hangen. Daar waar omgekeerde houdingen als kopstand in mat yoga alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, opent het doek in aerial yoga vele deuren; de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Aerial Yoga – lesblokken van 3 weken

Wij bieden onze Aerial Yogalessen aan in lesblokken van 3 weken. Er zijn zowel lesblokken in het lage doek als in het hoge doek. Kijk van tevoren goed welk lesblok je wilt volgen.

De lessen binnen een blok duren 1 uur. De nieuwe data voor deze cursus vind je bij de Specials.

Aerial Yoga
Aerial Yoga

Betere ademhaling

Doordat je bewuster wordt van je ademhaling, krijg je een betere ademhaling. Door op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van je longen te benutten, neem je meer zuurstof op in je lichaam. Je lichaam heeft zuurstof nodig om te kunnen functioneren, een betere en efficiëntere zuurstofopname is om tal van redenen goed voor je lichaam.

Meer energie

Cellen hebben zuurstof nodig om energie in je lichaam aan te maken. Als je meer zuurstof in je lichaam hebt, krijg je simpel gezegd dus ook meer energie tot je beschikking. Door dieper en rustiger adem te halen, neemt het zuurstofgehalte in je hersenen toe en worden gifstoffen afgevoerd. Dat helpt tegen vermoeidheid en slapeloosheid.

Beter immuunsysteem

 Als je je bewuster bent van je ademhaling en een gezonde levensstijl hebt, dan zullen voedingsstoffen en zuurstof makkelijker je organen bereiken. Je organen kunnen daardoor beter functioneren, en je lichaam wordt beter weerbaar tegen ziektes. Je wordt minder vatbaar voor stress, kunt je hoofdpijn verminderen en je bloeddruk verlagen.

Stress vermindering

Door tijd te besteden aan meditatie en ademhalingsoefeningen, wordt het cortisolgehalte in je bloed lager. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Door je longen met frisse lucht te vullen, word je bovendien rustiger, en ben je beter in staat om beslissingen te nemen en de uitdagingen van alledag aan te gaan.

Zelfvertrouwen

Lichamelijk sterker worden en je spiritueel ontwikkelen zijn twee belangrijke factoren die een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en je levensstijl. Door de lichamelijke activiteit krijg je bovendien vanzelf meer controle over je lichaam en je gedachten en ook je houding zal positief veranderen. Dat zal de kwaliteit van je leven ten goede komen.

Gezondere leefstijl

Je krijgt meer energie en bent gemotiveerder bent om gezond te eten en een gezonde levensstijl vol te houden doordat de verbinding tussen jezelf en je wilskracht versterkt wordt. Er zullen momenten zijn tijdens de meditatie waarop je zo geconcentreerd bent dat je in staat bent om jezelf aan te moedigen en nét een stapje verder te gaan.

FAQ

My Body And Mind

Welke les kan ik volgen als proefles?

In principe kun je alle lessen volgen als proefles, ook wanneer het je eerste kennismaking met Yoga, Pilates of de Mobilityclass is. Alle lessen zijn voor ieder niveau toegankelijk. Onze instructrices kunnen differentiëren en zullen er voor zorgen dat de les voor elke deelnemer interessant en haalbaar is.

Wat kan ik van de leslocatie verwachten?

Onze studio bevindt zich binnen Kazerne12, het nieuwste centrum voor gezondheid in de gemeente Venlo. Naast onze Body & Mind ruimte maken wij wanneer het weer het toelaat ook regelmatig gebruik van het kunstgrasveldje in de binnentuin van het pand. Enkele lessen vinden plaats in de Denzz studio i.v.m. gebruik van de spiegel.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

My Body & Mind - Yoga en Pilates studio is een small group studio. Dat betekent dat onze groepen niet groter zijn dan 12 personen. In verband met Corona hebben we het aantal teruggebracht naar 9, zodat iedereen voldoende afstand kan houden.

Hoe lang duurt een les?

Alle Yoga, Pilates en mobiliteitslessen duren één uur. Onze specials (die meestal in het weekend plaatsvinden) duren meestal anderhalf en soms twee uur.

Wat is jullie kledingadvies?

Wij adviseren kleding die lekker zit, waar je makkelijk in kunt bewegen en waar jij je fijn in voelt. Veel mensen dragen leggings of een strakkere sportbroek. Het fijne daarvan is dat de docent goed kan zien of je de juiste bewegingen maakt. Draag tijdens Aerial Yoga altijd een lange broek en een shirtje met mouwtjes vanuit hygienisch oogpunt.

Wat moet ik meenemen?

Neem altijd een grote handdoek en een flesje water mee. Je mag uiteraard je eigen mat, blokken, dekentje, yogakussens of yogadoek meenemen, maar alles is in de studio aanwezig. Als je het fijn vindt om de kussens of blokken af te dekken neem extra handdoeken mee. De matjes worden na elke les gereinigd.

Welke andere faciliteiten zijn er?

Op de eerste verdieping bevinden zich de kleedruimtes met douche en de kluisjes. Voor of na de les kun je altijd aan de grote tafel plaatsnemen om een lekker koffie of thee te drinken of een stukje fruit te eten. Kazerne12 zelf biedt tal van andere disciplines, neem een kijkje op de website www.kazerne12.nl.

Wat is de routebeschrijving?

In tegenstelling tot wat de navigatie aangeeft, bevindt Kazerne12 zich aan de achterkant van nummer 10. Je bereikt het pand via het kazerneterrein. Wanneer je vanuit Blerick komt, ga je onder station door. Ga op de rotonde rechtsaf en volg de bordjes "Kazerne12". 

My Body And Mind

Boek een proefles

Wil je graag een proefles komen volgen? Maak dan een account aan in Eversport, kies de les die je graag zou willen volgen en boek jouw proefles. We zien je graag in onze studio.

Aerial Yoga
Follow Us
Adres

Kazernestraat 12
5928NL Venlo

Email

info[at]mybodyandmindvenlo.nl

Telefoonnummer

06-48979545

Vragen? 

Neem contact met ons op

"When Mind, Body and Spirit are in harmony... Happiness is the natural result"