De winterjas weer van zolder, de dagen kort en donker, kaarsjes aan en veel cocoonen op de bank met een kop thee en een goed boek. Net zoals de natuur tot rust komt, hebben ook wij in deze tijd behoefte om naar binnen te keren en meer rust in te bouwen. Het winter retraite draait dan ook om tot rust komen, naar binnen keren en opladen.

De daginvulling zal bestaan uit:

 • Yin Yoga XL
 • Klankheling
 • Meridiaan Yoga
 • Aerial Yoga

Tijdens de winter, met zijn korte dagen en lange nachten, ga je het vanzelf al wat rustiger aan doen. Heel instinctief zoeken we naar meer rust en willen we de aandacht naar binnen keren.

De ademhalingsoefeningen, klanken, houdingen en meditaties laten je body en mind diep ontspannen en spreken het zelfherstellend & genezend vermogen van het lichaam aan.

Dit winter retraite staat in het teken van een extra lange Yin- en Meridiaanyoga les, klankheling en een restorative Aerial Yogales. Het element water is verbonden met de winter en staat centraal in deze lessen. Dat wil zeggen dat de aandacht gaat naar de Nier- en Blaasmeridiaan en het tweede chakra. De yogalessen bestaan uit ontspannende Yin yoga houdingen en wat actievere strekkingen van de nier en blaasmeridiaan. Er wordt uitleg gegeven over de betreffende meridianen en de belangrijkste acupunten. Ademhaling en visualisatie zijn natuurlijk ook verweven in deze dag.

Nadat we ruimte hebben gemaakt in ons lijf combineren we de houdingen met een hele mooie en ontspannen klankheling sessie. Het doel van klankheling is het creëren van een gevoel van evenwicht en harmonie in het lichaam en het bevorderen van ontspanning en stressvermindering. De klanken zorgen ervoor dat je nog dieper in je houdingen zinkt. 

Door middel van ademhalingsoefeningen waar we klanken aan toevoegen, resoneert je stem in je lichaam. Je lichaam is je klankkast. Vaak klinken we vooral met onze mond en keel, maar je kunt je borst, je buik en je hele lichaam laten resoneren. Je hele systeem komt in beweging. Meestal werkt de heling vooral emotioneel of psychisch. Maar door de resonantie in je lijf kunnen ook lichamelijke klachten verminderen, doordat je energie weer gaat stromen. Deze yogahoudingen worden begeleid door Yvon en Annemarie. Anya Straatman (Vocalshop) zal je op laagdrempelige en toegankelijke manier begeleiden bij het maken van klanken. We geven klanken mee aan onze ademhaling, dat mag je zo hard of zo zacht doen als je zelf prettig vindt. Het gaat hier dus niet over zingen, maar over klanken maken.

Een kleine greep uit de positieve bijwerkingen van dit retraite:

 • Ontspanning van het zenuwstelsel
 • Rust in je hoofd
 • Activatie van het zelf herstellend vermogen van je lichaam
 • Vermindering van spanning uit spieren en bindweefsel
 • Verbetering orgaanfuncties
 • Rust in je spijsvertering systeem
 • Verbeterde hormoonbalans
 • Verbeterde nachtrust

Heb jij ook zo’n zin om een dag op te laden en te ontspannen? Tijd voor jezelf, voor nieuwe inspiratie en om innerlijke rust te hervinden? Dan is deze dag precies wat je zoekt. 

Je hebt geen Yoga of Aerial Yoga ervaring nodig om aan deze dag te kunnen deelnemen.

Met behulp van (Aerial) Yoga oefeningen ga je ervaren hoe je je lichaam weer terug kunt laten keren naar een staat van rust en kalmte. Je zult merken dat de ademhalingsoefeningen de visualisatie, de houdingen en het doek je helpen op een dieper niveau te ontspannen en je tegelijkertijd helpen weer op te laden.

‘The plants and the earth are resting. Maybe we should too. The long days will be here soon enough.’

Eindejaarsretreat

Zaterdag 20 januari 10.00-16.30u Zaterdag 24 februari 10.00-16.30u

Locatie: My Body & Mind Venlo

De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen €89,- (inclusief thee, lekkers en gezonde vega(n) lunch).

Je bent om 10:00u welkom voor thee en koffie met iets lekkers en de introductie. We starten om 10:30u met de eerste les en sluiten de dag samen om 16:30u af.

Voel je dat dit echt iets is voor jou? Wacht dan niet te lang met boeken. Het aantal plaatsen is beperkt tot 8 deelnemers.

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar info@mybodyandmindvenlo.nl